Company: Academic Work
Location: Stockholm

Apply

Stockholm

Har du precis tagit högskoleexamen och vill få erfarenhet av att arbeta på ett managementkonsultbolag? Har du dessutom ett stort samhällsintresse, är nyfiken av dig och vill få värdefull erfarenhet och kontaktnät för framtiden? Vi söker nu en Research Intern till McKinsey så missa inte denna chans, sök redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker för McKinseys räkning en Research Intern till deras nordiska research-avdelning som idag består av 15 personer. I din roll kommer du främst att samarbeta med 3 kollegor som fokuserar på information om de nordiska länderna. Tjänsten är ett betalt internship där du under hela perioden erbjuds utbildning och vägledning.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos McKinsey.

Arbetsuppgifter

Som Research Intern kommer du bland annat att hjälpa konsulter och andra personer inom organisationen med att fylla kunskapsluckor, hitta information, analysera marknads- och industritrender samt delge insikter om affärs- och samhällsförhållanden i de nordiska länderna. Den research du kommer göra handlar om alltifrån makroekonomiska frågor till lokal lagstiftning eller enskilda företags strategier.

Du kommer till exempel att:

 • Ta emot och besvara inkommande requests från konsulter och andra medarbetare från de nordiska kontoren, och från McKinsey-kontor runt om i världen

 • Göra research med hjälp av olika källor och kanaler och vid behov ringa t.ex. myndigheter eller industriföreningar för att få ut information

 • Sammanställa och analysera information och presentera slutsatser t.ex. i Powerpoint eller Excel

Tjänsten passar dig som vill få internationell erfarenhet inom research och samtidigt få erfarenhet från arbete på ett välrenommerat managementkonsultbolag.

Vi söker dig som

Vi söker dig som nyligen tagit examen eller har pågående studier inom relevant område för tjänsten, såsom statsvetenskap, ekonomi, statistik eller management. Vi ser även att du har ett stort intresse för samhällsfrågor och ekonomi i Norden.

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska eftersom du kommer använda dig av dessa språk dagligen, både muntligt och skriftligt.

 • God förståelse för norska och danska i skrift eftersom du kommer söker efter och läsa material på dessa språk

 • Arbetslivserfarenhet inom område som är relevant för tjänsten

Som person är du utåtriktad och har en god samarbetsförmåga eftersom du kommer ha stora interna kontaktytor och samarbeta med kollegor internationellt. Vidare ser vi att du är analytisk, tycker om att arbeta med siffror och arbetar ihärdigt mot att nå resultat i arbetet. Vi ser även att du är noggrann som person och håller en hög kvalitet i ditt arbete samtidigt som du tar initiativ till såväl arbetsmetoder och tillvägagångssätt.


ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Augusti 2020

 • Omfattning: Heltid fram till sommaren 2021

 • Lön: Timbaserad månadslön

 • Placering: Klarabergsviadukten, Stockholm

 • I denna process kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper samt intresse för tjänsten. Därför vill vi att du söker med ett personligt brev där du dels motiverar för ditt intresse för tjänsten och även lyfter fram varför just du skulle passa i denna roll.

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och McKinseys önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

McKinsey är en global managementkonsultfirma vars uppdrag är att hjälpa sina kunder att skapa positiva, långsiktiga och hållbara förbättringar, samt att bygga ett framgångsrikt företag som lockar, utvecklar och håller kvar exceptionella medarbetare.